November 19, 2011

Orang pijak Orang

Tajuk entry kasi gempak jerk....

Salam semua.. Mesti tgh meompat2 kegembiraan kan... Amboi... Tau la Malaysia masyukk Final.. Nak runtuh dah rumah tue.. Sabar skit... Malu kat adik-adik la.. Hahaha.. Okay.. Okay.. Faham... Pape pon....



Buat team MALAYSIA kerana berjaya melayakkan diri ke FINAL...

Hari nie aina nak story2 skit.. Ekceli mende ni dah lama dah.. Dah berhabuk dah pon. Tapi x pe la.. Disebabkan Aina 'rajin' hari ni (padahal da x taw nk hapdate ape), Aina nak share la satu story...

Sem ni aina rasa banyak betul dugaan berlaku.. Sem ni banyak betoi ujian.. Contohnya la kan.. Utk subjek BEL.. 10 kali kena reject barulah stabil kitorang punya research nie... Then pasal kajian rekod HUSM ni pulak.. 10 kali call baru dpt cnfirmkan kesampaian faks tue.. 

Paling x cuker.. Sem ni Aina berdepan dengan ragam manusia yang fullamakk.. berbagai-bagai... Yang ni la yang Aina nak citer... Aina x sngka ada jugak orang macam nie.. Aina x kisah kalau nak tengok hasil kerja Aina.. Tapi Aina terkilan la sebab ada yang ambil kesempatan atas kebaikan yang kita buat (bukan nak ckp kita baik).. Aina memang nak tolong kawan-kawan yang memerlukan bantuan.. Plus x luak mana pun information yang Aina ada if share dgn korunk.. Tapi.. Ats alasan yang x munasabah.. Ada yang ambil mudah hal nie.. Ada yang ambil kesempatan pula... Asal2 mintak nak buat contoh.. Nak tgk format.. Nak ambik info.. Nak ambik idea.. Tup2 mintak izin nak photocopy yang tue.. Tue yang buat Aina terkilan.. Bukan x nak bagi tapi please la. Orang da bg idea or gambaran nak buat mcm mana.. cari la idea sndiri... Buat la sendiri... Sedih sgt dgn sikap member2 yang amek ringan jerk hal nie... Ni da macam kes make use of people nie.. Oang letih2 buwat, dia letih2 photocopy.. Apa ke jadah cam gitu?

X cukup dgn tue.. Ada pulak yang salah sangka dengan apa yang kita buat.. Bila kita bg diorang tengok, ada pulak mulut2 yang bercerita.. kalau citer2 baik x pe la jugak.. Ini tidak.. keje nak mengumpat jerk.. Huh! Memang untung company yang gajikan orng macam nie... Salah ke nak tolong member2 sendiri? Bukan nak menggedik pon.. Bukan aku menempek kat dia pon.. At least aku x susahkan kau! Susah betul la manusia nie.. Olwez tersalah sngka.. Tapi Aina pikir.. Biar la kan.. Mulut dia.. Bukan aku blh stapler pon... ^__^..

malas nak layan2 mulut2 yang x pernah letih bercerita... so.. pesanan utk korunk.. jgn nak sennag2 photocopy keje orang okeh!!! Buat sendiri.. Orang da tlg bg idea pon kira baik pe.. Ni ko nak pedajal kawna ko plak? Apa punya olam la.... Otak ada ka? Bak kata someone.. "Please bring ur brain!"


3 words by you:

AISYAH said...

betoi,betoi,betoi..huhuhu

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

Enna Mardiah said...

okay pak joe...
naty sy sggh....

Post a Comment