June 27, 2012

Rancangan Masa Depan

Assalamualaikum semua.....

Hype semua.. Rindu nak update blog... Tapi kekangan masa yg membataskan segalanya.. Kesibukan mengatasi segala-galanya.... Haaaccchhhooommmmm..... Puuuiiihhhh.. Bersawang giler dah.. Berhabuk... So.. dgn suka cita dimaklumkan bahawa saya sudah membeli penyapu sawang nak sapu habis segala sawang yg bersawang dlm blog yg sawang nih.... Hehehe.. (Ape aku merapu nih? Da kena sawang dah aku nie...)

Well.. X ada citer pon nak update.. Cuma first nk ckp GOOD LUCK untuk student Degree yg tgh tepi atas bawah sit for Final Examination tue.. Termasuklah empunya badan.. (X reti nk study)...



Done with the first matter.. Let's move to another matter... Nak story pasal apa yea?? Hurm.. Nak citer pasal future lah... Td lps present last final assignment dpn bilik KP (Ketua Program), jmpa lah mcm list of programs for Master.. Wah.. Plan baik punya.. Exam part 4 Degree pon belom start lagi dah blh fikir future plak... Hahaha.. Well... Nak share ngan korunk sikit lah my future planning... 

  • Habis degree umur 22 thn... Then smbil2 praktikal masa sem 07 tue, nk try apply for Master of Science Information Management (IM770)...
  • Well.. Around 2 years lah paling lama pon dah habis Master.. Masa tue umur maybe area 24 years... Still muda.. hahaha... 
  • Then.. Planning nk pursue PhD terus... PhD pun in Information Management (IM990).. Well.. Around 3 years, DONE with my PhD.... Wahh.. Masa tu umur pon baru 27 thn... Hehehe.. Still muda... 
  • Well... Lps hbs PhD rasanya dah boleh mula kerja.. Target skrg nak jadi Lecturer in IM... Sbb bidang ni cam best lah pulak lps explore.. Hehehe... 
  • Sambil2 jadi Lecturer tue planning nak jd FreeLance.. Cari side income plus mengasah minda and bakat yg selalu nk kena polish nie... 

Fuh.. Panjang punya planning... At leats I have my target.. kan??? Ko hader??? Hahahah... Kita kena tahu.. Manusia hanya mampu merancang.. Tapi yang menentukan segalanya adalah DIA yang MAHA ESA.... 

2 words by you:

FatinKADIR said...

good luck...smga yg drncg bjya..
apepun ALLAH MAHA MENGETAHUI

Enna Mardiah said...

tengs.. hope so..

Post a Comment