January 27, 2012

Apa pada 20++

.. Assalamualaikum ..

Hari ni malam ni saat ni tika ni Aina rasa nak story mory pasal CINTA ataupun PASANGAN....

After Final Exam hari tue Aina pegi BTN.. Diakui banyak input yang Aina dapat... Tapi ada satu yang Aina x dpt lupakan... 

"Being 20 ++ tanpa PASANGAN adalah sesuatu yang MENGAIBKAN"

Statement ni membw bnyk mkna... So.. Aina nak diskus skit dgn korunk.. Idea korunk mcm mn?? Bagi Aina, statement ni yang mengaibkan... Hahaha... Why must I said that?? 



Bagi Aina, walaupun umur kita dah mencecah 20 ++, x bermksud kita perlu berPASANGAN.. Zaman sekarang umur 20 ++ tue bukan zaman nak bercintan cintun.. Tapi waktu untuk kita terus menuntut ilmu... Aina bukannya someone yang x open minded or kolot or wat so eva.. Tapi bagi Aina, umur 20 ++ tanpa pasangan a.k.a pakwe makwe bukan somethng yg mengaibkan... Just maybe someone tue ada target dy tersendiri...

Bagi Aina, Memang sometimes wujud jugak rasa cemburu tgk member2 yang bahagia dgn pasangan masing-masing.. Apa kata orang.. JELES... Hahaha.. Tapi not so jeles la sbb kita sedar diri kita siapa and kita tahu target kita di mana.. Lumrah la timbulnya rasa suka and rasa minat pada someone.. Tapi tue x bermksud kita perlu berpasangan.. Apa yg penting bukan pasangan tapi ilmu sbb pasangan tidak menjamin kejayaan kita in future tapi ilmu tue menjamin jatuh bangunnya kita... Kalau dah jodoh x kemana... Jodoh pertemuan ketentuan ILAHI... So.. Tunggu and lihat je la sape jodoh kita..

X yah nak syok sgt la.. Study dulu biar habis.. Ni study kemana, pasangan kemana.. For those yg da ad pasangan congraz tapi make sure both are balance.. Mestilah seimbang cinta and pelajaran.. Bukan kejar duniawi semata-mata okeh!!!


Panjang pulak celoteh entry kali nie..
Hahaha.. Aina nak tgk komen dr korunk la pulak...
Best commenter is needed.. Jum kita berdebat.. Hehehhe...

1 words by you:

Hans said...

wah
sangat tak setuju dengan statement tu
sokong pendapat kamu
:-)


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

Post a Comment